Den mänskliga faktorn den svagaste länken

Visste du att de största säkerhetsriskerna är de anställda i bolaget? Den mänskliga faktorn är i de flesta fall den största svagheten när det gäller företagets säkerhet. Hoten mot svenska företag från omvärlden växer, antalet dataintrång ökar varje år.

Idag räcker det inte att verksamheter skyddar sig från ransonmware, bedrägerier, sabotage, industrispionage eller intrång. Det behövs kapacitet för utbildning, utredning och hantering före, under och efter en säkerhetsincident. Att investera i kompetens och att utbilda medarbetare behöver vara väldigt högt prioriterat.

– Det är viktigt att arbeta förebyggande samt tänka när och inte om det händer. Som företagsledare är det viktigt att bygga upp en organisation som är redo när företagets säkerhet står på spel. Vi ser tydligt att det oftast är den mänskliga faktorn som är den svagaste länken säger Piktor Bujupi, VD på Com7 IT AB.

Com7 erbjuder flera tjänster som ökar företagets säkerhet, som exempelvis:

  • Rätt konfigurerade säkerhetstjänster
  • Tester av IT säkerheten och en åtgärdsplan
  • Skräddarsydd säkerhetsplan
  • Löpande utbildning
  • Rådgivning & bollplank

 

Mer information om IT hos Com7 hittar ni här;

https://www.com7.se/tjanster/it/

 

Piktor Bujupi, VD Com7 IT AB

+46 31 724 92 11, piktor@com7.se

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.