Så fungerar molnserver
Molnserver ger dig tillgång till virtuella servrar med nätverk, lagring och operativsystem från Com7s datacenter i Göteborg.

Målet med att köra en molnserver som tjänst är att förenkla hela IT-frågan för dig som kund. Med en molnserver får du en problemfri IT-lösning där du slipper hantera underhåll och driftstörningar. Istället kan du fokusera på andra saker som är viktiga för din verksamhet.

Varje användare ansluter till sitt eget ”skrivbord” som ger tillgänglighet till företagets dokument och program. Molnservern är tillgänglig från vilken internetansluten dator som helst. En annan stor fördel med tjänsten molnserver är att den är skalbar. Det går att lägga till eller dra ifrån användare i lösningen så anpassas servern efter företagets behov och ni betalar bara för det som används. Våran serverhall har säkra utrymmen, ström och kylning.

Därför ska du använda molnserver
Med en molnbaserad server får du en problemfri IT-lösning där du slipper hantera underhåll och driftstörningar på en lokal server. Du kan istället fokusera på andra saker som är viktiga för din verksamhet. För medarbetarna möjliggör en molnserver att de får bättre tillgänglighet och förbättrade möjligheter att arbeta på distans.

Varje användare ansluter till sitt eget ”skrivbord” som ger tillgänglighet till företagets dokument och program. Servern är tillgänglig från vilken internetansluten dator som helst. En annan stor fördel med en molnbaserad server är att den är skalbar. Det går att lägga till eller dra ifrån användare i lösningen så anpassas servern efter företagets behov och ni betalar bara för det som används. Eftersom tjänsten debiteras per användare och månad blir IT-kostnaderna enkla att förutse och budgetera.
* Fast månadskostnad per användare.
* All hårdvara, mjukvara och licenser ingår i månadskostnaden.
* Åtkomst oavsett var användaren befinner sig.
* Hög säkerhet då informationen lagras i ändamålsenlig datahall skyddad med UPS, redundant internet och larm/stöldskydd.
* Automatisk Backup

Molnserver